Dashboard over metadataenes kvalitet

Den aktuelle kvalitetsanalyse er baseret på tre kriterier: distributionernes tilgængelighed, deres maskinlæsbarhed og deres overensstemmelse med DCAT-AP -specifikationen. Alle datasæt og deres tilsvarende distributioner kontrolleres for hvert katalog. Denne side giver et generelt overblik over alle kataloger. Hvis du ønsker en mere detaljeret visning ud fra katalog, skal du vælge den detaljerede visning i menuen. Du kan få flere forklaringer ved at klikke på ikonet "i" i det øverste højre hjørne af diagrammerne. Metadataenes kvalitet kontrolleres ugentligt. Den næste kontrol er fastsat til 16-01-2019 17:46:00.

Distributionsstatistikker

Følgende diagrammer giver et overblik over tilgængeligheden af distributioner af alle datasæt. Alle distributioner af hvert enkelt datasæt kontrolleres. Ifølge DCAT-AP-specifikationen skal hvert datasæt have en AccessURL. Der anbefales en DownloadURL. For hver URL for en distribution foretages der en HTTP GET-forespørgsel, og svaret kontrolleres. Til at teste en URL's maskinlæsbarhed, anvendes følgende liste: machine readable formats, offentliggjort af Open Data Monitor.

Statistikker over datasæt, der er kompatible

Følgende diagrammer giver et overblik over datasættenes overensstemmelse med DCAT-AP-specifikationen. For at verificere, at de stemmer overens, uploades metadataene på CKAN API og valideres op mod et DCAT-AP-kompatibelt JSON-skema.

Licensbrug for datasæt

Diagrammerne nedenfor giver et overblik over den type licenser, der anvendes af de forskellige datasæt i de analyserede kataloger. Den CKAN, der anvendes, indeholder en liste over licenser, som anses for at være "kendte" licenser. Denne liste findes i en læsbar form her: website. De aktuelle ID'er for disse licenser kan fås ved at anvende API call. Det relevante felt hedder 'id'.